- Caffe Pastel de nata Belgrade -

Slatki asortiman

U našem slatkom programu koji pravimo od prirodnih sastojaka, pored neprikosnovenog pastel de nata izdvajaju se i čokoladne kugle brigadero (brigadeiro) i istoimena torta, zatim izuzetno popularan mus od marakuje koji se pravi od voća, pa mus od limuna, banof (banoffe) od banane, ali i kindim (quindim) – brazilsko-portugalski kolač od žumanaca i kokosa.

Kolač pastel de nata

Pastel de nata

Kremasta rapsodija ukusa sa lisnatim testom i cimetom odozgo. Nemoguće je ne probati ovaj kolač u portugalskim gradovima, pogotovo uz kafu, a sada je taj čuveni specijalitet iz manastirskih samostana stigao u Srbiju, i to sa originalnim receptom. Za pastel de natu slobodno možemo reći da je naš najpopularniji kolač.

Brigadeiro kolač

Brigadero (Brigadeiro)

Ovo je kolač bez brašna i pravi se od tri vrste čokolade (mlečne i crne). To su u stvari čokoladne kuglice uvaljane u hrskavi kranč. Te ukusne loptice predstavljaju praznik za nepca, ali i za oči, potiču iz Brazila, a naša Žaklina koja je na kulinarskom čelu beogradskog Pastel de nata ume od njih da napravi jedinstvenu i ukusnu tortu brigadero.

Mus od marakuje

Mus od marakuje

Ovaj osvežavajući slatkiš pravimo od svežeg voća – od marakuje koja se redovno isporučuje u naš lokal. U letnjim danima mus je pravi izbor za predah od vrućina. Sastojci neka ostanu tajna, a ako ga do sada niste probali u Brazilu, svratite do nas na čuveni mus od marakuže, kako se kaže na portugalskom, odnosno marakuje, kako zovemo to voće u Srbiji.

Kindim kolač

Kindim (Quindim)

To je brazilsko-portugalski kolač od žumanaca i kokosa. Iako i Brazilci i Portugalci „lome ruke“ i govore da je to njihov kolač, Žaklina Jovanović, šef kuhinje u Pastel de nata Belgrade kaže da je reč o slatkoj gastro-simbiozi kuhinje ove dve države.

portugalski i brazilski kolači - Brigadeiro torta

Torta Brigadero

Ako ste već pojeli čokoladne kuglice brigadero, zamislite kako bi one izgledale kada bi se napravila takva torta. Jedan od naših specijaliteta na koji smo veoma ponosni je upravo torta brigadero, a slika će vam reći više od nas. Sve naše kolače i torte pravimo na dnevnoj bazi, kako bi uvek bili sveži, a čak i ako ih ne vidite u vitrinama pitajte nas slobodno, možda se baš tada peče nova tura u našim pećima.

ketering ikona

Naši proizvodi za sve vaše proslave, DOSTAVA na vašu adresu!