- Caffe Pastel de nata Belgrade -

Slani asortiman

Od slanih specijaliteta tu su koišinja (coxinhos) odnosno takozvani „batačići“ sa piletinom, empada (empadas) koje izgledaju kao naše projice, a mogu da budu od mesa, sira i povrća, zatim risoli čašice od testa i škampa, tunjevine i kukuruza i sira, kibi brazilski ćevap, punjeno testo pastel de feira, kao i popularni trouglići sa piletinom i začinom koji se zovu šamusa (samosas).

Koišinja kolač

Koišinja (Coxinhos)

Ovo su takozvani „batačići“ sa piletinom, kako smo ih nazvali po dolasku u Srbiju. Imaju neobičan izgled, a što se ukusa tiče mogu da budu sa raznoraznim začinima ili bez njih. Reč je o čisto brazilskom specijalitetu, a pravimo ga na dva načina: samo sa piletinom ili sa piletinom i sirom.

Empada kolač

Empada i Risol

Sa leve strane fotografije vidite empade, brazilski specijalitet izgleda kao naše projice, a sa desne su risoli, odnosno kako ih milja zovemo – punjeni „jastučići“. Empada je portugalski specijalitet, to su čašice od testa koje punimo na više načina: sa mesom, sirom i povrćem, a onda ih zapečemo u rerni. S druge strane, risole punimo škampima, tunjevinom ili mladim kukuruzom i sirom.

Kibi brazilski ćevap

Kibi (Kibbeh)

Kako smo došli u Srbiju tako je kibi dobio domaće ime – brazilski ćevap! Ova kombinacija mesa, povrća i začina idealna je za ketering i proslave. Rado ćemo vam je napraviti. Kibi ili kibe je arapski slaniš koji su u Brazil doneli Libanci i Sirijci, a pravi se od lomljenog zrna bulgura i mesa.

Šamusa kolač

Šamusa (Samosas)

Popularni trouglići sa pikantnom piletinom i dosta začina zovu se šamusa. Mogu se jesti kao predjelo, ili jednostavno grickati uveče uz televizor ili opuštajući razgovor sa prijateljima. Te trougliće u Portugaliju su doneli Indusi, pa se šamusa brzo ustoličila na gastronomskom tronu.

Pastel de feira kolač

Pastel de feira

Pastel de feira poznat je i kao pastel de Brazil. Testo je punjeno sirom, mesom ili šunkom i sirom, a imamo i slatku verziju kada u pastel de feiru idu: sir, banana i cimet. Pastel de feira dobio je to ime jer se pravi na licu mesta i dobijate ga vrućeg!

ketering ikona

Naši proizvodi za sve vaše proslave, DOSTAVA na vašu adresu!